8 Şubat 2011 Salı

Dünya'nın Ve Yaşamın En Önemli Sorunu!!!!

 Küresel ısınma nedir ?
İnsanların çeşitli aktiviteler sonucunda meydana gelen ve “sera gazları” olarak nitelenen bazı gazların artması sonucunda, yeryüzüne yakın atmosfer tabakaları ve katı yeryüzü sıcaklığının yapay olarak artması süreci bu kavramla ifade edilmektedir

Biliyoruz ki küresel ısınma durdurulmazsa, Dünya’nın bütün bölgeleri bundan zarar görecek hatta bazı bölgeler yok olacak.

Küresel ısınmayla mücadele konusunda öncelikle, sera gazlarının yayılımının azaltılması gerekiyor.Küresel ısınmayla ekosistem değişecek ve canlı türleri yok olma tehlikesi yaşayacak.Yeşil alanlar azalacak ve susuzluk artacak.

KÜRESEL ISINMA BİZİ NASIL ETKİLER

Küresel ısınma 21.yy da insanlık için muhtemelen en büyük tehdittir.

Küresel ısınma bizi; iklim değişikliği, hastalıklar, orman yangınları, kuraklıklar, kıtlıklar, seller, fırtınalar, yeni hastalıklar ve mali felaketlerle tehdit ediyor. Bu böyle bir felaket ki, ülkeleri dünyanın azalan kaynakları için savaşmaya bile itebilir.

Biz hala bunun farkında olmasak da; küresel ısınma, bizi çoktan etkiledi. Yıllar geçtikçe, zorla davetsiz bir şekilde hayatımıza daha çok girecek ve bizi daha çok rahatsız edecektir. Uzmanlar; küresel ısınmanın on ya da yüzyıllar sonra çocuklarımız ve onların çocukları için acı bir miras bırakacak şekilde bizimle olacağını söylemektedir. Bununla ilgili ne kadar çok şey yaparsak, gelecek kuşaklar da o kadar az zarar görürler.

PEKİ BİZ BU KONUDA NELER YAPABİLİRİZ

Küresel ısınma konusunda gerek bizler gerek devlet adamları birçok şey yapabiliriz.

Modern dünyamızı enerji kullanımında israfa sebep olmaktadır ve doğal olarak çoğu enerji şirketi bizden, daha çok verimi olmamızı istiyor. Çünkü onlar bu şekilde para kazanıyor. Fakat yaşam tarzımızı ya da rahatlığımızı etkilemeden enerji tasarrufunun bir çok yolu var. En küçük değişiklik gezegenimiz için bir fark yaratacaktır.

Bu değişim cüzdanımıza da yansıyacaktır. Enerji tasarrufu para tasarrufunu da sağlar. Hem de çok fazla para tasarrufu.

Bizler bu sorunla ilgilenmek için daha çok yapmalıyız. Başlangıç olarak rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmeliler, ekonomik arabaları evlerde enerji tasarrufunu ve sorunu çözebilecek uluslar arası anlaşmaları desteklemeliler. Harekete geçmek kesinlikle her şeyi kolaylaştıracak ve ülke çapında yeni iş olanakları yaratacaktır.

Bitkiler ve ağaçlar ısınmayı karşı mükemmeldir. Diktiğimiz her ağaç, bitki ya da çalılık iklim değişikliğiyle savaşa doğrudan yardımcı olur. Bunun sebebi bitkilerin karbondioksiti, yani küresel ısınmanın asıl kaynağını emmeleridir.

Küresel ısınmayla ilgili;
=>Evinizdeki enerjiyi kontrol ettirin.
=>Bir odayı kullanmadığımız zamanlara ışıkları söndürün.
=>Buzdolabınızı temizleyin.
=>Kullanmadığınız sıcak suyu akıtmayın.
=>Uzun duşlarınızı kısaltın.
=>Plastik, alüminyum ve metal konservelerinizi, kağıt ve camları geri dönüşüme atın.
=>Şişelenmiş su satın almayanız.
=>Organik meyve ve sebze yiyin.
=>Toplu taşıma araçlarını kullanın
=>Kullanılmış eşyalarınızı satın veya bağışlayın.


TEHLİKE ŞUAN BİZİMLE.
HER YIL DÜNYADA YAKLAŞIK 150.000 İNSANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMAKTA .
ZAMAN İLERLİYOR, KARAR VERMENİN TAM ZAMANI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder